In gesprek met een wetenschapper deel 1

16 juli 2023

Tot mijn grote vreugde heeft mijn website en levensverhaal de interesse gewekt van een wetenschapper – een wiskundige, geïnteresseerd in de vele verklaringen van alle grote wetenschappers en filosofen die de wereld herbergt. Maar ook mijn werk: ‘Klank in relatie met bewustzijn’ werd als boeiend genoeg ervaren om contact op te nemen.

In de mail die ik ontving op 16 juli 2023 nodigde hij mij uit zijn project te lezen dat een verenigend doel voor de toekomstige wetenschap omvat – en zo verheugend – dat is nu net het doel dat ikzelf door middel van klank als mijn levenswerk zie, als mijn opdracht waarvoor ik hier op deze aardbol rondloop.

Het project is een lijvig werk met ontelbare citaten van filosofen en onderzoeksresultaten van wetenschappers met mij onbekende wetenschappelijke termen en berekeningen. Uitspraken van Albert Einstein klinken mij daarentegen al vele jaren als muziek in de oren en die van Pythagoras resoneren ook vol vreugde diep in mij. Bij beiden is de sleutel innerlijke herkenning, was mijn antwoord.

De herziene druk van mijn eerste boek ‘De subtiele kracht van klankzang – de stem, vertolker van bewustzijn’ is opgedragen aan Albert Einstein en in mijn tweede boek (in wording) staan zeer toepasselijke uitspraken van hem. De basisbegrippen, beschreven in mijn toekomstige tweede boek met de titel: ‘Het eigen geluk voorbij – een stap naar kosmisch eenheidsbewustzijn’ worden in de komende maandelijkse nieuwsbrieven een voor een uitgelicht.

Wordt vervolgd…

 

Basisbegrip van de maand: Over eenheid

Alles is eenheid, het een is gekoppeld aan het ander en heeft een wezenlijk doel. Het is de zin van het leven. De eenheid werd tot vele delen en was toch altijd een. We zouden kunnen zeggen dat de eenheid uitdijde. Nu is de tijd daar dat de eenheid weer samenvloeit, dat alle delen door een proces van bewustwording weer naar eenheid toegroeien. In wezen is het grote kosmische doel eenheid in totaliteit, eenheid in een kosmos die zich bewust is van zijn eigen eenheid.

 

“We worden vertraagd geluids- en lichtgolven, een loopbundel frequenties afgestemd op de kosmos.Wij zijn zielen verkleed in biochemische kledingstukken en onze lichamen zijn de instrumenten waarmee onze zielen hun muziek maken.”

-Albert Einstein-