En dan is er licht

En dan is er licht

  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:31 januari 2019
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:5 minuten gelezen

En dan is er licht, het gevolg van die allereerste oorzaak: klank. Alles is klank, alles is trilling, en daarom is er in alles licht. Voor ons als mens betekent dit dat de aanwezigheid van licht de waarheid in onze gedachten en handelingen zichtbaar maakt en alles naar de oppervlakte brengt – dat er in deze tijd zoveel ‘aan het licht’ mag komen wat voorheen in duisternis gehuld is gebleven – en dat er in deze eeuw steeds meer van de waarheid onthuld wordt, wat de broodnodige veranderingen ten goede mogelijk maakt. We zien al dat door de verandering van de klank van ons denken en spreken het innerlijk licht, ofwel het licht van de ziel steeds meer in ons bewustzijn kan doordringen. De ziel is namelijk, zowel letterlijk vanuit een technisch standpunt, alsook symbolisch gezien, licht. Licht dat evenals klank alles met trilling te maken heeft, waarbij de trillingssnelheid, de frequentie, en de mate van licht afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de ziel. En pas wanneer wij de nodige innerlijke harmonie of evenwicht hebben bereikt kunnen we op een veilige manier met de lichtkrachten gaan werken om ons hoger doel, onze visie en intentie constant in het licht te houden. Door gelijkheid van trilling ontstaat samenhang, en door afgestemd te zijn op een bepaalde trilling stellen we ons met elkaar in verbinding. Dit is wat er onder andere gebeurt bij klankzangsessies, klankbelevingen en geregelde meditaties.

Door te mediteren bieden we ons een uitgelezen mogelijkheid in contact te zijn met onze ziel. Meditatie betekent in eerste instantie eigenlijk onze aandacht weten te richten én vast te houden op een hoger gelegen doel, ofwel een hogere trilling, zodat we in contact komen met nieuwe bewustzijnsgebieden, waar nieuwe aspecten van de waarheid gekend zijn. We staan dan, ver voorbij onze emoties en gedachten, in verbinding met die hoge trilling van het eenheidsbewustzijn van de ziel. Ons fysieke lichaam zal zich hierbij automatisch aanpassen aan die hogere lichtenergieën door nieuwe chemische verbindingen te produceren die ons ontegenzeggelijk veranderen. Door deze subtiele veranderingen evolueren wij tot wezens van een hogere trilling en mate van licht met een hoog afgestemd bewustzijn, die als deel van het geheel  kunnen bijdragen aan het hoogste goed van mensheid en aarde.

Tijdens de geregeld gehouden meditaties, die bestaan uit een actieve klank- en een geleide meditatie, met daarop volgend de contemplatieve stiltemeditatie, wordt in de stilte telkens informatie ontvangen, die, sinds 2012, per keer is vastgelegd. Bij het teruglezen is opvallend en vooral ook fascinerend hoe vaak klank en licht een prominente rol spelen in mijn ervaringen. Het zijn waarlijk belevenissen die een mens met geen mogelijkheid ter plekke zou kunnen bedenken.

Een voorbeeld hiervan zien we in de beleving tijdens de meditatie van 6 april 2012:
“In de stilte verschijnt direct een regen van witte substantie, die neerdaalt op de aarde. Het wit bevat alle subtiele kleuren die het wit levendig maken. De substantie stapelt zich op de aarde op tot een witte zuil. Deze zuilen zijn op gelijke afstand over de hele aarde verspreid. Deze hoge zuilen hebben een schuin afgesneden bovenkant met een spiralend oog. Vanuit mijn derde oog komt een röntgenstraal die doordringt tot in de kern van de zuil. Op deze wijze ben ik in staat het spiralend oog te richten. De zuil wordt een ontvanger die door juist afgestemd te zijn energieën voor de aarde kan ontvangen. Wanneer er één zuil zuiver is afgestemd zijn alle dat. Bij de juiste gerichtheid breken alle zuilen door dimensies heen tot het moment dat een overkoepeling van licht ze bij elkaar brengt en houdt. Dan klinkt er één dwingende klank die de pilaren van licht met een enorme kracht door de koepel heen stuwt naar een spiralende dimensie.
Ik waan me in het melkwegstelsel, ruim, vrij en ook zo sterk verbonden met alles en iedereen.”

Het volgende voorbeeld dateert van 4 november 2013, waarin naast klank en licht wederom ogen een belangrijke rol spelen:
“In de stilte verschijnt een paar reuzenogen, waardoor ik helder zicht heb in de donkerte van de ruimte. Mijn kruin, voorhoofd en keel zijn met elkaar verbonden en het hart dient als basis. Alle aandacht is gericht op het zien, en voor mijn ogen bouw ik een maquette van een lichtstad/-landschap. Een klank, waarin alle tonen zijn vervat, strijkt over de maquette, die zich langzaam naar boven toe losmaakt van de eerste, en ijler en stralender is. De eerste is nu in het donker opgelost. Dit proces van bouwen herhaalt zich tot het moment dat het ontwerp is uitgevoerd en het landschap zo vol licht is, dat het een enorm lichtveld in de ruimte zichtbaar maakt. De ene toon met een melodie van vele tonen klinkt, en ik word het lichtveld ingetrokken. Ik adem zo diep en zo ruim, dat ik het lichtveld vul met mijn adem.
Ik ben deel van een onmetelijk groot geheel!

Bij alle meditaties, klankzangsessies en klankbelevingen vallen tijd en ruimte weg, blijft de eenheid over, en dienen de hersenen als het oog van de ziel.

Titia ten Bosch

Pionier en auteur op het gebied van klank in relatie met bewustzijn.

Geef een reactie